Gurur Ve Önyargı

gurur ve önyargı film ile ilgili görsel sonucu

Merhabalar uzun zamandır kitap yorumu girmiyordum. Bugün hem kitap hem de film yorumu, hatta biraz da dizi yorumu gireceğim. Önce konusuna sonra benim yorumuma geçelim.

Kitabın konusu;
İngiltere'nin küçük kasabasında, taşralı bir aile Mr. Bennet ve Mrs. Bennet'ın beş kızının iyi birer evlilik yapmak dışında başka seçenekleri yoktur. Her kızları kendine özgü değişik kişisel özellikleri vardır. Aralarından Ellizabeth kent soylusu, züppe ama bir o kadar kendini hapsetmiş Mr.Darcy ile yolları kesişir. Birbirlerine olan gururları ve ön yargıları aralarına mesafe soksa da tarihi en büyük aşkı başlar ve olaylar gelişir...


image

Gurur ve ön yargı (Aşk ve gurur) okuyanları kendine bağlayan bir yanı var. Güzel bir aşk hikayesi diyebilirim, aynı zamanda 18. yy'da evliliğe genel bakış açısını da gösteren bir kitap. 450 sayfa olmasına rağmen çok akıcıydı. Ben kitabı  Koridor yayınlarının klasikler serisinde okudum. Kitap çevirilerinden pek anlamıyorum çok iyi kötü diye yorum yapamam ama kalın kapaklı olduğu için eski ve ansiklopedi okuyormuş gibi bir his veriyor, benim okudukça okuyasım gelmişti. Kitapta bazı kısımlar "Nedenn?" dedirtti ama sonra her şey yerli yerine oturunca rahatladım. Açıkçası karakterlerden İkiz gibi takılan kız kardeşlere ve Mrs.Bennet'e uyuz olmamak elde değildi. Okuyunca güzel duygulara yakalanacağınız. Kitabın vereceği duyguları asla unutamayacaksınız bence okursanız asla pişman olmazsınız.



Okumayı ayrı sevdiğim gibi filmini defalarca izledim. Boş vakitlerimi bu filmle değerlendiriyorum. Kitabının filme en güzel yansıtılmış hali ama film duyguları, kitap kadar iyi geçirmiyor. Önce kitabı okuyup sonra filmi izlemek daha mantıklı. Böylece duyguları kitaptan aldığınız için filmi izlerken zevk alabilirsiniz. Filmden sadece görsel beklentiniz olsun çünkü kitabı okurken aklınızda canlanan sahnelerin neredeyse aynısı diyebilirim. Daha sonra zaten izledikçe daha güzel olan bir film. Puan olarak 9.0 verebilirim. 1 puanımı duygu eksikliğinden kırıyorum..



Ve son olarak dizisi (yanlış hatırlamıyorsam) 30 dakikalık bölümlerden oluşan bir dizi. Çıktığı zamanlar çok tutulmuş ama ben filmi izledikten hemen sonra diziyi izlemeye başladığım için karakterleri sevemediğim için birkaç bölüm izledim. Şu an izlediğim dizileri bitirdiğimde bu diziye de bir fırsat vermeyi düşünüyorum.

CONVERSATION

6 yorum:

  1. Ben de emma için aynı duyguları besliyorum mini dizisine hastayım kaç kez izledim hiç bilmiyorum🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tekrar izleyeceğim umarım bağımlısı olurum

      Sil
  2. Çok severim cokk Darcy bi tanedir

    YanıtlaSil
  3. ben okumadım kitabını ama filmde de tam emin olamadım belki fırsat bulursam okurum tanırım için teşekkür ederiz bu arada bir kaç yerde harf haytası var bilginiz olsun saygılar.

    YanıtlaSil