Koro (Les Choristes) | Film Yorumu

Merhabalar, çok güzel içinizi ısıtacak hatta belki birazda üzecek bir film tanıtımıyla karşınızdayım. Uzun zamandır izlemek istediğim filmlerden biriydi. Bir arkadaşımın da övgüleriyle izledim. Sizinde güzelce bir çırpıda izleyebileceğiniz bir film.

Filmin konusu;
 Clement Mathieu isimli bir müzik öğretmeni çocukları rehabilite etme amaçlı bir yatılı okula müdür olarak atanır. Buradaki baskıcı eğitim ve çocukların umursamaz tavırları başta onu hayal kırıklığına uğratır. Ancak Clement müziğin gücüyle zorlukları aşacağına inanmıştır... (www.sinemalar.com)



İzlemeden önce, filmden beklentim çok yüksekti ve izlediğim zaman beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Gerçek bir öğretmenlik gösterisi yansıtılmıştı. Her öğretmen böyle olmalı dedirtiyor. Müzikler harikaydı izlediğimden beri o şarkı ve ses tonlarının etkisinden çıkamadım. Vokal mı demeliyim sarışın asi çocuğu yüksek notaları harikaydı. İçi açıcı bir ses tonu vardı. İyi bir dram sergilenmişti, filmin senaryosu ve oyuncular harikaydı. Bu tip filmleri hep sevmişimdir. Film dram olmasının yanında çocukların diyalogları olsun yaramazlıkları komikti. Çocuklarla hocaların eğlendikleri kısımlar kesinlikle favorim ve hocalarına veda ediş sahneleri harikaydı. En kötü karakter müdürdü, onu bile bir ara sevmiştim. En son  okula gelen öğrencininde eğitilmesini ya da aralarına karışmasını filmde görmek isterdim. Sonu açık bırakılmış devamını bizden kurmamızı bekleyen bir filmdi. Eminim sizde izleyince pişman olmayacaksınız. İçinizi ısıtacak ve dram bir film arıyorsanız bu film tam size göre mutlaka şans verin.


CONVERSATION

4 yorum:

  1. Tamda canım sıkılıyordu izliyecek bir film buldum öneri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. heralde 5 6 kere izledim herseferinde hayran kalarak ve ağlayarak o çocuğun sesi....

    YanıtlaSil
  3. dizi film meraklısı olarak bunu henüz görmemiştim sizi izlemeye aldım

    YanıtlaSil