Hızlıca Okuyabileceğiniz 5 Kitap

 Merhabalar, Bugün elinize alıp hemen bitirebileceğiniz 5 kitap önerisinde bulunmak istiyorum. Bence bir kitap bitirmek diğer kitapları okumak için motivasyon sağlıyor. Bu yüzden hem hızlı kitap bitirmeniz, hem de diğer kitaplar için sizi motive edecek kitaplar önerisinde bulunmak istedim. Farklı tarzlarda, okurken hiç zorlanmayacağınız ve 1 gün ya da daha kısa sürede bitirebileceğiniz kitaplar seçmeye çalıştım.


1- Bir Çöküşün Öyküsü - Stefan Zweig

Öyküdeki olay 15. Louis döneminde Fransız sarayında intiharı yıllar boyunca unutulmayan aristokrat bir kadının gerçek bir yaşam öyküsüne dayanmaktadır.

Bir Çöküşün Öyküsü - Stefan Zweig | kitapyurdu.com

2- Dr. Jekkly and mr. Hyde - Robert Louis Stevenson

Kişilik bölünmesini konu edinen DrJekyll ve MrHyde, iyi-kötü, güzel-çirkin, şeytan-melek gibi zıt vasıfların insanda aynı anda bulunabileceğini, kitabın ana karakteri Dr. Jekyllın kendi kişiliğinin iyi ve kötü yanlarını birbirinden ayırmak istemesiyle ortaya koyar.

D&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası

Farele ve insanlar - John Steinbeck

Fareler ve İnsanlar, birbirine zıt karakterdeki iki mevsimlik tarım işçisinin, zeki George Milton ve onun güçlü kuvvetli ama akli dengesi bozuk yoldaşı Lennie Small'un öyküsünü anlatır.Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck | kitapyurdu.com

4- Bir Siyah Saçlı Kadının Gezi Notlar - Buket Uzuner 

Norveç, İsveç, Finlandiya, A.B.D., Cezayir, Danimarka ve Rusya'da sırt çantasıyla yaptığı uzun tren yolculukları sırasında dünyayı, kendini ve 'öteki'ni keşfedişinin hikayesidir.

5- Son Ada - Zülfü Livaneli

Emeklilik yıllarını sakin bir yerde geçirmek isteyen darbeci bir başkan, herkesin cennet olarak betimlediği bir adaya yerleşiyor. Ada, herkesin yönetime katılmasıyla yönetilen bir yerdir. Ancak başkan, adayı tek başına ve bildiği gibi yönetmeye taliptir.

D&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası


Sizinde önerebileceğiniz, hızlı okuyup bitirdiğiniz kitaplar varsa yorumlarda önerebilirsiniz.

CONVERSATION

3 yorum:

  1. Seda hoş geldin tekrardan ne zamandır paylaşım yapmıyordun

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir taktik önermişsiniz ayrıca tanıtımlar içinde teşekkür ederiz. Belki bende okurum bir kaçını saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Önerilerden iki tanesini biliyordum ancak diğerlerini bilmiyordum. Hızlıca bitirilecek kitaplara ben de bir ekleme yapmak isterim: Çilek 🍓 Ağacı - Erhan GENÇ

    YanıtlaSil