2000 Yılını Hayal Eden 19. Yüzyıl Çizimleri

Küçükken okul da her hocanın sorduğu soru ''... yılında sizce neler olur?'' başlığı altında ya resim çizmişizdir ya da yazı yazmışızdır. İstisnasız herkes yapmıştır diye düşünüyorum. Küçükken tabi hayal gücümüz daha genişti ölesiye sallıyorduk.Yürüyen uçak şeklinde hayallerimiz vardı...
İşte Fransız ressam Jean-Marc Côte ve arkadaşları 1800 yıllarında, 2000 Yılında yaşamın nasıl olacağınına dair tahminlerde bulunup,bunu resme dökmüşler.Daha sonra kart postallar şeklinde yayınlanmış.1910 senesinde sigara ve puro kutularında basılmış.

Gerçekten harika işler çıkarmışlar. Bu resimleri görünce hayal güçlerini taktir ettim. O zamanlar hayal etikleri ve şu an olmayan bile bir sürü icat var. Gelecekte gerçekleşirse bu 18000'lü zamanlarda resmedilmesi muhteşem olur. Bazı resimler fazla hayale dayanıyor. Mesela balinayı eğitip deniz altı yapmak neden ve nasıl? Bir diğeri suyun altında parti fikri çok komiğime gitti nedense yani bu nasıl bir zevktir? Çık toprakta oyna işte suyu niye karıştırıyorsun.Şaka bir yana gerçekten harika fikirler ve benzer olarak gerçekleşmiş olanlar var. Dublaj makinesi, elektrikli temizleyici, çiftçilik, giysi üretim makinesi ve daha fazla fikirleri gerçekleşmiş.Neyse uzatmayayım aşağıya doğru inin ve resimleri inceleyin.










Daha fazlasını Google'dan inceleyebilirsiniz.

CONVERSATION

4 yorum: