Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları | Amatör Yorumlaması


Merhabalar, 16 Kasım′da vizyona giren Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları filmine gittim. Gerçekten Harry Potter hayranı olmayan birinin ağzından yorum okumak istersiniz diye düşündüm. Harry Potter hayranları nasıl bu kadar çok şey biliyorlar şaşkınım doğrusu...Fantastik canavarlar, Harry Potter bittiği için devamı gibi geliyor bana ama bu hikaye tarihlere göre Harry Potter'dan önce olmuş ve ilerde kesin daha net bağlantılar göreceğimize eminim. Konuya derinlemesine girecek bir bilgi birikimim yok ama çok spoiler vermeden filmdeki sahneler hakkında yorum yapacağım.


Filmin konusu;
Newt Scamander'ın da yardımıyla Amerika Birleşik Devletleri Sihir Kongresi (MACUSA) tarafından yakalanan karanlık büyücü Gellert Grindelwald kaçmayı başarmış ve kendine, gerçek niyetinden habersiz olan müritler toplamaya başlamıştır. Karanlık büyücünün sihir dünyasından ayrı olan tüm canlıların hepsine hükmedecek safkan büyücüler yetiştirme planı, dünya için büyük bir tehlike yaratmaktadır. Karanlık büyücünün planlarını bozmak isteyen profesör Albus Dumbledore, eski öğrencisi Newt Scamander'dan yardım ister. Önündeki tehlikenin farkında olmayan Newt, gerçek dostluklar ve aile bağları konusunda bile sevgisinin ve sadakatinin test edileceği bir yola girecektir. Sihirli ya da değil, tüm insanların kaderi ona bağlıdır. (www.beyazperde.com)


Öncelikle Newt karakterini çok sevemiyorum neden bilmem çok pasif bir tip olduğu için olabilir. Film ilerledikçe açılacağını düşünüyorum. Albus Dumbledore'un gençliğini görünce bir hüzün çöktü.Resmen o an Harry Potter'ı özledim..(Hadi ama sizede olmuştur..)
Grindelwald kaçış sahnesi çok iyiydi. Direk filme böle bir giriş beklemiyordum. 1. filme göre baya hareketli geçti.Bir sürü karakter ve onları hayat hikayeleri devreye girdi. Bunların parça parça gösterildi ve bağlantı olacağını düşünmemiştim ama finalde de gördüğümüz gibi bir karışıklık oldu resmen...Neyse spoiler olmasın.Gürültü patırtıyla filmi bitirdiler...


Filmin son sahnesi  Kesinlikte Harry Potterdaki İyi ve kötülerin savaşma sahnesine benziyordu. Tabiki Harry ve Voldemort arasındaki savaş kadar iyi değildi ama Grindelwald'ın konuşma sahnesi iyiydi. Kötü tarafa ve iyi  tarafların belirlenmesinde, Queenie'nin gücü seçtiği tarafta gidişatı değiştireceğini düşünüyorum.
Doğrusu filmden kafamda kalan bir sürü soru işareti var. Filmin Dumbledore'a bağlı olması ve kitaptaki bazı bilgileri ile uyuşmadığı için herkesin sonda şok olduğunu düşünüyorum. Tüm kitapları henüz okumadığım için bundan pek yorum yapamayacağım.



Gerçekten en şaşırdığım kısım Nagini'nin ortaya çıkışıydı. Filmin devamında önemli bir yer alacağına o kadar eminim ki...Çok önemli bir rol çünkü ilk iyilerin tarafına geçen Nagini, ne oldu da tarafını değiştirip Voldemort'un tarafına geçti diye düşünmeden edemiyorum.
Filmde Nagini'yi ortaya çıkarmaları kadar şaşırdığım 2. kişi...Harry Potter felsefe taşını bulan adam. Dolabı açtığında karşımıza çıkan Felsefe taşına çok şaşırdım, güzel yer verilmişti. Daha sonra savunma için Newtlere yardım etmesi güzeldi.

İlk filmdeki kadar canavarlar üzerinde durulmaması yüzünden filmin tamamen Harry Potter'a kaydığını düşünüyorum.İlk filmde çok fazla duruldu hepsi tek tek tanıtıldı ama 2. sinde resmen 3 hatta 4 hikaye öğrendik.Canavarların geri planda kalmasına üzüldüm.


Genel olarak filmi beğendim.Bir kaç karışıklık olmasına rağmen güzeldi.Bazı kısımlarda ileride ne olacağına dair teori üretirken biraz kafam yanmış olabilir.Umarım diğer filmde kafamızdaki soru işaretlerini güzelce giderirler. Ya da bir iki youtube'da açıklama izlesek yeter sanırım...Sonuç olarak  karışık olmasına rağmen ben filmi beğendim, Harry Potter hayranları için kaçırılmaması gereken bir film.

Son olarak bu güzelim fan çizimini buraya bırakayım ve kaçayım.

Sizin film hakkındaki düşünceleriniz neler? Lütfen çok kafa yakmayacak şekilde yazın he he.

CONVERSATION

7 yorum:

  1. Güzel olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler bilgilendirme için :)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık harika yazı olmus

    YanıtlaSil
  4. Bilgileriniz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Bilim kurgu filmleri her zaman ilgimi çekmiştir. Anlatımınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. En sevdiğim filmler arasında fantastik filmlere bayılıyorum

    YanıtlaSil