İtirazım Var | Film Yorumu


Merhabalar.Vizelerim bitti ve ben geri döndüm, buraya post atmayınca içim hiç rahat olmuyor bir kaç ayda parça halinde geldi resmen...Her neyse zorlu sınavlarımın ardından sonuçları beklerken ve tatildeyken 1-2 film izliyeyim dedim.Aslında haftada 2 tane izliyorum ama vaktim olmadığından yorum giremiyorum.Şimdi filmi izledim ve buraya koşarak geldim

Filmin konusu:

Selman Bulut, bir zamanlar antropolojiyle ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerdeyse bir camide görev yapan sıradışı bir imamdır. Bir gün camide namaz kıldırdığı sırada caminin içi silah sesleriyle yankılanır. İçeride bulunan kişilerden biri yere yığılır ve hayatını kaybeder. Olay yerine gelen polis ilk delilleri toplar ve araştırma süreci başlar. Selman Bulut bu olay sonrasında harekete geçer ve şüphelendiği kimi kişi ve durumların üzerinden davayı çözmeye karar verir. Her ipucu işleri beklemediği bir noktaya götürür ve olaylar gittikçe daha gizemli bir hal almaya başlar...(www.Beyazperde.com)

Harika bir dedektiflik hikayesi.Hatta dedektif İmam hikayesi diyebiliriz. Filmin çekimi ve hikayesini çok beğendim. Sürekliyiciydi buçuk saatin nasıl geçtiğini anlamadım bile ve gerçekten bazı sahneler çok etkileyiciydi.
Ancak filminde çok fazla din kullanılmıştı. (Yorumlardan anladığım kadarıyla insanları baya rahatsız etmiş.)
Film yorumları filmin sonunun çok etkileyici olduğu yazıyordu. Merakımı daha fazla arttırdı ve filmin sonu gerçekten tahmin edilemezdi. Sherlock Holmes'a kafa tutan bir sondu. Film sonunda her şey kafama oturdu ama santranç oynadığı adamın kim olduğu soru işareti bırakılmıştı. Doğrusu merak uyandırıyor.

Oyuncular hakkında yorumum yapamam cidden çok iyi oyuncular bir araya gelmişti.Daha iyisi seçilemezdi.
Yönetmen Onur ünlü gerçekten senaryo yazmak ve yönetmelikte gerçekten harika biri olduğunu düşünüyorum. Leyla ile mecnun, Sen aydınlatırsın geceyi,Görünrn adam, Ben de özledim, Beş kardeş gibi çoğu dizi ve filmini izledim.Gerçek başyapıt olan Sen aydınlatırsın geceyi siyah beyaz film olmasına rağmen mükemmel bir içeriğe sahipti. Leyla ile Mecnun efsane absürt dizisi ve ben de özledim aynı oyuncularla çekilmiş Leyla ile Mecnun devamı niteliğinde dizisi...İzlenmesi gerek harika gereken harika yapıtları var.Ayrıca sürekli aynı oyuncularla da çalışması gözden kaçmamalı bence. Oyuncularla çok iyi bir arkadaşlığı olduğunu düşünüyorum. 


CONVERSATION

17 yorum:

  1. Filmi sırf Serkan Keskin için izlemiştim ve beğendim...

    YanıtlaSil
  2. serkan keskinin filmleri çok iyi gerçekten

    YanıtlaSil
  3. hımm saol izliycam o zamaaan :)

    YanıtlaSil
  4. İzleyeceğim inşallah :)

    YanıtlaSil
  5. İzlemek için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
  6. heeey oh vizeler finaller geçmiş olsuuun hadi dinleeen. onur ünlü severiim. filmi de not aldım saoool :) müzik listesi de yap bi araa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitti sınavlarım çokta rahatladım. Dinlenirken bol bol yazı yazacağım yeyy. Filmi mutlaka izlemelisin ve merak etme iler de bol bol şarkı listesi yayınlayacağım :)

      Sil
  7. Filmi merak ettim doğrusu. Teşekkürler film öneriniz için 🤗

    YanıtlaSil
  8. Aklımdaydı ama izleyemedim bir türlü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay aklınızdan çıkmadan bir yere not alın ve izleyin :)

      Sil
  9. Ben çok fazla film izleyemiyorum bu aralar. Yabancı dizilere takıldım. Bunu not alayım ki izlenecekler listesindeki yerini alsın. Teşekkürler tavsiye için. :)

    YanıtlaSil
  10. Bu filmide izlenecekler arasına alayım

    YanıtlaSil