I Am Sam | Film Yorumu

Ä°lgili resim

Merhabalar, hafta sonu izlemeniz için harika bir filmle karşınızdayım. Engellilerle ilgili çekilmiş film ve dizilere açıkçası bayılıyorum. Onları daha iyi anlamaya ve bize farkındalık kazandırdıklarını düşünüyorum. İşte Engelli bir baba ve minicik kızın dramatik ve iç ısıtan hikayesi...

Filmin konusu;
Sam Dawson(Sean Pean), kızı ile mutlu bir şekilde yaşayan ve Beatles'a büyük hayranlık besleyen bir adamdır.Genç adamın zeka düzeyinin 7 yaşında bir çocuğunkine eş durumda olması onları çok fazla rahatsız etmez.Kızı 7 yaşına geldiğinde ise onun için asıl sorunlar başlar. Artık kızı ondan çok daha ileri bir düzeye gelmektedir ve Sam ona pek fazla yardım edememektedir. Hükümet görevlileri kızı Sam'in yanından alırlar.Sam kızını geri alabilmek için 'sevgi' kelimesinin anlamına fazlasıyla uzak avukat Rita Harrison'ı (Mıchelle Pfeiffer)kiralar. (www.sinemalar.com)

İlgili resim

Benim için harika bir senaryo ve muhteşem oyuncularla çekilmiş bir film diyebilirim.Uzun zaman önce izlediğim bir film olmasına rağmen, hala unutamadığım replikler var. 
Bazı sahneler çok güzeldi Sam ve arkadaşlarının lucy'e ayakkabı seçme sahnesi,Baba kız yemek yemeleri ve Sam ve avukatın sahneleri...O kadar güzel iç ısıtan sahnelerle doluydu.Tabi birde yürek burkanlar vardı.Mahkeme sahneleri ve Sam ve lucy'nin ağlamaklı sahneleri (spoiler olmasın)
Aktörler rollerinin hakkını kesinlikle vermişti. Sean Pean'ın daha önce bir kaç filmini izledim ve gerçekten mükemmel bir aktör diyebilirim. Kızımız lucy, avukat hanımımız diğer oyuncularda  çok iyilerdi. Film çıktığı zaman (2002 yanlış hatırlamıyorsam) filmin övgü aldığına eminim. Ama filmi Sean Pean götürdüğünü de söylemeliyim başka biri olsaydı yine izlerdim ama bu kadar sever miydim bilmiyorum.

Neyse izlenecekler listenizde bu filme mutlaka yer vermelisiniz.
   I am sam gif ile ilgili görsel sonucu

-Baba, sen farklısın. Sen diğer babalar gibi değilsin.
-Özür dilerim, özür dilerim.
-Önemli değil baba. Önemli değil. Özür dileme. Ben şanslıyım. Kimsenin babası parka gelmiyor.



“SENDEN BAŞKA BİR BABA İSTEMİYORUM!”

''Her sabah uyanıyorum ve hayal kırıklığına uğruyorum. Sonra etrafıma bakıyorum ve herkes ilerliyor. Ama nedense ben yapamıyorum. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım asla yeterli olmuyor.''


Fragman;


CONVERSATION

11 yorum:

  1. Çok güzel bir film. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Sean Pean varsa izlenir bu film. Ben çok beğenirim onun filmlerini. Konusu ilgimi çekti. Teşekkürler tavsiye için. :)

    YanıtlaSil
  3. galiba bir babanın parka çocuğuyla gelmesi; önemli nokta.. İzlemeyi planlıyorum. Michelle Pfeire zaten çok beğendiğim bir artist. Önerin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir film konusuda harika kesinlikle izlenmesi gerekiyor öneri için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle izlemeliyim. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir film. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Harika bir filmmiş izleyeceğim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir film, kesinlikle izlenmeli.

    YanıtlaSil