Boş Defterle Yapılabilecek Fikirler

Yeni şeyler her zaman harikadır,defterlerde öyle. Bazen gördüğünüz defterlere aşık oluyorsunuz, hemen satın alıyorsunuz buraya kadar her şey güzel. Ama sonra? Ne yazacağınızı bilmiyorsunuz değil mi? O zaman boş defterler klubüne hoş geldiniz.

Boş defterine ne yazacağına karar veremiyorsanız, size boş defterlerinizi kullanmanızı sağlayacak fikirler!

1-Günlük/Planlayıcı
İnsanların not defteri aldıktan sonra yaptıkları en popüler şey. Günlük hayatınızda başınızdan geçen olayları kaydedin. Kendinize biraz zaman ayırın ve o gün neler yaptığınızı yazın. Başınıza gelen kötü ya da iyi olayları ileride okumak size neler yaşadığınızı hatırlatır.

2-Anı defteri
Çocukluğunuzdan, asla unutmak istemediğiniz bazı anılar vardır. Bunları ilerde unutmamak için onları yazın. Resim eskiden kalan küçük eşyaları da yapıştırabilirsiniz.

3-Serbest Yazma
15 dakika boyunca bir alarm saati ayarlayın ve kafanıza giren her şeyi yazın. Durma Beyninizin ne kadar hızlı çalıştığını ve düşüncelerinizde neler yaşadığını görünce şaşıracaksınız. Harika fikirler bulabilir ve kendi kendinize inceleyebilirsiniz.

4-Yapılacaklar Listesi
Sürekli yapacağın şeyler unutuyorsanız bunları not alabilir, işlerinizi kontrol altına alabilirsiniz.

5- Kitap ya da Film listesi
İzlemek ve okumak istediğiniz film, dizi ya da kitapların listesini tutabilirsiniz. Üzerini çizerek, puanlayarak ya da beğendiğiniz kısımları not ederek ilerleyebilirsiniz.

6-Kısa Hikaye
 Yazma becerilerinizi geliştirmek için ya da kafanızı boşaltmak için kendi hikayeleriniz yazabilirsiniz.Kelime bilginizi tazelemenize ve yazım hatalarınız üzerinde çalışmanıza yardımcı olacaktır.

7-Artılar ve Eksiler
Alacağınız eşyalar ve kararlar hakkında sizi sağlayacağı artı ve eksileri not alabilirsiniz. Artı ve eksileri göz önüne alırsanız, karar vermek daha kolay olur.

8-Yeni kelimeler
Bir dil öğreniyorsanız ya da öğrenmek istiyorsanız, günlük olarak bir sınır belirleyin ve yeni öğrendiğiniz kelimelerin listesini yapın. Bu sayede kelime bilginiz artar.

9-İlham Verici Sözler
Bir yerde duyduğunuz sözleri, film kesitlerini not alın. Defteri açıp okuduğunuzda bu sözler, sizin motivasyonunuzu arttıracaktır.

10-Hedefleriniz
Kariyerinizde gelmek istediğiniz noktaları belirleyin. Hedeflerinize ulaşmak için yapmanız gereken şeyleri yazarsanız harekete geçmek daha kolay olacaktır.

CONVERSATION

27 yorum:

  1. Elimize geçen bir boş defter ile neler yapılabilecegi konusunda bayagı güzel açıklamalar yapmışsınız hepside degerlendirilebilir

    YanıtlaSil
  2. serbest yazmayı deneyim saoool :)

    YanıtlaSil
  3. Ben en çok hedeflerimi yazma fikrini beğendim

    YanıtlaSil
  4. Fikrinize sağlık. Güzel tavsiyeler de bulunmuşsunuz... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  5. bende de bol bol küçücük defterler vardır...dualarımı dileklerimi filmleri gezmek istediğim yerleri okumak istediğim kitapları yazarım ....sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük defterler daha işlevli bence, yazmaya devam :)

      Sil
  6. daha neler neler yapılmaz ki teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Bende boş ajanda ya da defterler mutlaka değerlendirilir. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Defterleri çok severim. Sevdiğim sözleri, zihnimde biriken düşünceleri defterlere not ederim. Siz de boş defterle yapılabilecek fikirleri çok güzel anlatmışsınız zaten :)

    YanıtlaSil
  9. Kenarda bekleyen hiç boş defterim kalmadı 🙈
    Yeni alacaklarım içim de güzel öneriler teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. Bence unutmak istemediğiniz mesajları yazabilirsiniz ilerde açıp okursunuz

    YanıtlaSil