Film Haftam 🍿

Herkese merhaba, bu haftayı film haftası ilan ettim ve kendimi filmlere verdim. Çok film dizi izlemeye vaktim olmadığı için her gün 1 film izlemeye karar verdim. 17 şubat pazar gününden beri seçtiğim 1 filmi günü gününe izledim. İzlediğim filmlerin hepsi muhteşemdi, bu yüzden film izlemeye doydum diyebilirim. Filmler hakkında aklıma geldikçe yorum yayınlamaya devam edeceğim. Bakın bakalım izlediğim filmleri beğenecek misiniz.
Koro 9/10

Clement Mathieu isimli bir müzik öğretmeni çocukları rehabilite etme amaçlı bir yatılı okula müdür olarak atanır. Buradaki baskıcı eğitim ve çocukların umursamaz tavırları başta onu hayal kırıklığına uğratır. Ancak Clement müziğin gücüyle zorlukları aşacağına inanmıştır... Filmi gerçekten çok beğendim, tekrar tekrar izleyebileceğim filmler arasına girdi  Gerçek bir öğretmenlik gösterisi yansıtılmıştı. Müzikler harikaydı. İyi bir dram sergilenmişti. Filmin senaryosu ve oyuncular harikaydı. Bu tip filmleri hep sevmişimdir. Yani mutlaka izlemelisiniz.


İlgili resim
Lady Bird 6/10
Namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanısıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.Bir genç kızın ergenlikten olgunluk dönemini konu alıyordu. Film sürekli kendini tekrar etti. Aile içinde bir şeyle olmasını bekledim ama olmadı, çok durgundu. Filmi anlamamışımdır diye gittim yorumları da okudum ama çoğu yorum olumsuzdu. Oscar adayıymış birde...Yani Boş vaktinizi boş geçirmek istiyorsanız izleyin ama tavsiye etmiyorum.
Marslı sinemalar ile ilgili görsel sonucu
Marslı 9/10
Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor. Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. Söz konusu olan karakter oldukça şahsına münhasır, kendisiyle dalga geçebilme yeteneğine sahip esprili bir adam. Yani bir yandan çok dramatik, öte yandan da eğlenebileceğiniz bir adam.
Uzay filmleri sevenlere gelsin (Ben bayılırım.) Film hem eğlenceliydi hemde gerilimdi diyebilirim. Kesinlikle izlemelisiniz.
umut filmi kore ile ilgili görsel sonucu
Hope 8/10

Yağmurlu bir günde evinden okula doğru yola çıkan So-Won'un annesi bir kırtasiye dükkanı işletmekte ve babası bir fabrikada çalışmaktadır. So-Won yolda giderken biri tarafından alıkonulur ve saatler sonra So-Won'un ailesi polisten telefon alır. So-Won'a tecavüz edilmiştir ve hastaneye kaldırılmıştır.
Bir aile dramı deyip bitirmek istiyorum. Gerçekten çok beğendim ve izlenmesi ve ders çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Empati yapabileceğiniz bir filmdi.
İlgili resim
Batman Dark Knight 8/10
Kara Şövalye, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor. Suç işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mücadelesi de daha keskin olarak hayata geçecektir.Heath Ledger'ın Joker performansı için izledim ve güzel filmdi. Batman serisini henüz tamamen izlemedim. Bu filmden sonra baştan başlamayı düşünüyorum.
İlgili resim
Logan: Wolverine  9/10 

Logan: Wolverine'de, yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.X-Men'in son filmi diyebilirim. X-Men'in diğer bölümlerini izlemediyseniz sorun değil bağlantı neredeyse çok az fırsat verin ve bu filmi izleyin.
Avatar ile ilgili görsel sonucu
Avatar 9/10
Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende misyonunun başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan halkın arasına karıştığında doğa ile de bütünleşir. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzere Avatar adında bir program meydana getirmiştir. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na’vi haline büründürerek misyon amaçlı Pandora’ya göndermektedir. Bu sisteme gönüllü dahil olan Botanist Dr Grace Augustine ve Jake Sully için başka bir yaşam var olacaktır. Sully, Pandora’ya geçtiği anda felçli bedeni değişime uğrayarak işlevsel hale gelmektedir. Bu sırada Na’vi halkından Prenses Neytiri ile karşı karşıya gelen Jake, ansızın bir farkındalık yaşar ve bir araştırma misyonu ile gönderildiği bu gezegeni, kendi dünyalısından korumaya karar verir.Avatar benim için izlenecek film bulunmadığında gidip tekrar izlenebilecek bir film. Marslı'yı izleyince tekrar izledim çünkü çekilmiş en iyi uzay filmiydi. İzlemediyseniz ihtimal vermiyorum ama gidin ve izleyin.


Gelecek hafta için film önerilerinizi bekliyorum.

CONVERSATION

25 yorum:

  1. Avatar izlemiştim bilgisayar oyununu da oynadım çok sevmiştim :) Güzel bir liste olmuş uğur böceği dışında diğerlerini izlerim muhtemelen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Uğur Böceğini izleme hata olur zaten. Diğerlerini şiddetle tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Film haftası çok iyi fikirmiş 😊

    YanıtlaSil
  3. Flim haftası degilde flim günü yapmak ailecek seyretmek bence güzel flim önerilerinizden marslı flimini seyredecegim tavsiyeler için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film gününde yapmak lazım haftada bir haklısınız güzel olabilir. Teşekkürler :)

      Sil
  4. Fikir alınası güzel bir liste olmuş. Film izleme konusunda bayağı bir kötüyüm ben, belki bir haftalık maraton yapmak iyi gelir bana da :))
    Koroyu sevdiğiniz için Özgürlük Yazarlarını gönül rahatlığıyla önerebilirim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film izlemem iyidir film maratonu yapamasanız bile film günü yapın kendinize :) Özgür Yaralarını izleyeceğim mutlaka teşekkürler :)

      Sil
  5. Ooo çok güzel filmler seçmişsiniz bence :))
    İzlediğim kadarıyla tam puan diyebilirim. İzlemediklerim için de güzel öneriler oldu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. koro yu kaç defa izledim yine izlerim yine ağlarım...harika tavsiyeler canım...teşekkürler...sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Film haftam listeniz çok başarılı

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir liste olmuş logan, avatar,marslı ve batman izlediğim filmler arasında zaten emeğinize sağlık

    YanıtlaSil