Filmi Çekilmiş Kitaplar 1

Herkese merhaba. Bu aralar okul yoğunluğumdan dolayı pek yazı giremedim, hatta hiç. Neyse şimdi oturdum ve hızlıca liste yapacağım fikirler düşündüm.Bu fikirlerden biri ''Filmi Çekilmiş Kitaplar''  konu başlığım.Size IMDb puanına göre bir liste çıkartmak istedim. Ben genelde film izlemeden önce mutlaka IMDb puanına mutlaka bakıyorum. Genel kitlenin puanlaması önemli bence. Listedekiler arasında hem filmini izleyip hem kitabını okuduğunuz varsa yoruma belirtin bakalım kaç tanesini okumuş ve izlemişsiniz.

Baba (The Godfather)  
IMDb puanı 9.2

Baba, 40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçer. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar. (http://www.beyazperde.com)

Piyanist (The Pianist)
IMDb puanı 8,5

Wladyslaw, alanında iyi, geleceği parlak bir piyanisttir. Savaş ortaya çıktığında tam olarak 27 yaşındaydı. Luftwaffe şehrinde bir radyo istasyonu bombalanırken içeride piyano çalıyordu. Savaş sırasında diğer yahudiler gibi o da yaşadığı yerden kovulmuştu. Yoksul bir varoş kentinde sürünerek yaşamaya devam eden bir müzisyendir artık. Onca kötü muameleye, açlığa, sefalete maruz kalsa da büyük bir mücadele içine girmiştir. Savaş artık daha fazla hissedildiği anda bir yıkık dökük harabeye saklanarak burada yaşamını devam ettirir. Bir yardım eli ararken umudunu yitirmeden hayallere dalacaktır. 

Yeşil Yol (The Green Mil)
IMDb puanı 8,5

Paul Edgecomb hapishanede idam mahkumlarını son yolculuğuna uğurlamakla görevli. Kendisi şu ana kadar yüzlerce mahkumu idam etmiş. Bir gün iriyarı bir adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmekten mahkum olarak hapishaneye geliyor. Ama John Coffey göründüğünden çok farklı bir karaktere sahip. Filmde Paul ile birlikte Yeşil Yol’da yaşananlara ve John Coffey’nin hikayesine eşlik ediyoruz.
Uçurtma Avcısı (The Kite Runner)
IMDb puanı  8,4

Afgan yazar Khaled Hosseini’nin (Halit Hüseyni) aynı adlı çok satan romanından uyarlanan “Uçurtma Avcısı-The Kite Runner”da, uzun yıllardır Kaliforniya’da yaşayan Amir adlı bir Afgan göçmeninin, çocukluk arkadaşı Hasan’ın oğlunun başının dertte olduğunu öğrendikten sonra ona yardımcı olmak için Taliban yönetiminin kontrolündeki ana vatanına geri dönüşünün çarpıcı öyküsü anlatılır.

Akıl oyunları (A beautiful mind) 
IMDb puanı 8,2

Akıl Oyunları, asosyal bir matematikçi olan John Nash'in hayatını konu ediyor. John Forbes Nash azandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını her daim hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir. Böylece matematik çevrelerince ününü yayan dahi adam zamanla şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash artık kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir aşamaya gelir.

Marslı (The Martian – 2015) 
IMDb puanı 8,0

Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim insanları durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da tehlikeli bir kararın eşiğine gelecektir...

Sol Ayağım
IMDb puanı 7,9

Beyin felçli olarak doğan Christy Brown, hastalığı nedeniyle hareketlerini kontrol edemez ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir yaşam sürer. Ancak çocukluğunda, sol ayağının felçten etkilenmediğinin farkına varması hayatını değiştirecektir.

Aşk ve Gurur (Pride & Prejudice)
IMDb puanı 7,8

Beş kızkardeş olan Bennet'lar, annelerinin iyi bir koca bulup geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyütülmüşlerdir. Fakat, neşeli ve zeki bir mizaca sahip olan Elizabeth, kendisine düşkün olan babasının da desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır. Zengin damat adayı Bay Bingley'nin yakındaki malikaneye taşınmasıyla Bennet ailesini bir telaş sarar. Bu genç ve soylu delikanlının seçkin Londra çevresi ile askerlerden oluşan arkadaş grubu göz önüne alındığında, Bennet kardeşler için uygun bir eş bulmak zor olmayacaktır. Sakin ve güzel olan en büyük kız kardeş Jane, Bay Bingley'nin kalbini kazanmak üzere harekete geçer. Lizzie'nin ise yakışıklı -ancak sonradan anlayacağı üzere ukala- Bay Darcy (Matthew Macfadyen) ile tanışmasından sonra karşı cinslerin savaşı başlar.

Gülün Adı (The Name of the Rose)
IMDb puanı  7,8

2 Fransiskenlerin lideri Cesena'lı Michelle'nin, İsa ve Havarileri'nin yoksul olduğunu, fakir bir hayat sürmenin gerektiğini söylemesinden sonra, İmparator, Fransiskenlere karşı bir yakınlık hisseder. Oysa Papa XXII. Loannes, tüm tezlerini yetki ve varlık üzerine kurmuştur.  

Çizgili Pijamalı Çocuk (The Boy in the Striped Pyjamas)
IMDb puanı 7,8

Nazi Almanya’sı Bruno’nun babasını görevli olarak Polonya’ya gönderir. Bruno, kasabadaki toplama kampının tel örgülerinin öbür yanındaki bir çocukla arkadaş olur. Ancak iki çocuk arasında gelişen bu dostluk, özellikle oğlunun bu kampla ilgili gerçeği öğreneceğinden kuşkulanan Alman annenin (Vera Farmiga) endişelerini artıracaktır. Bruno ve ailesinin yeni evleri birbuçuk milyon Yahudinin Nazilerce öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yoketme kampının bitişiğindedir. (www.sinemalar.com)

Koku: Bir Katilin Hikayesi (Perfume: The Story Of A Murderer)
IMDb puanı 7,5


18. Yüzyıl da Fransa'da geçmektedir. Jean-Baptiste Greenouille bir balık satıcısı kadının oğlu olarak tezgah arkasında çöplerin arasında doğar. Annesi onun da diğer çocukları gibi öleceğini sanarak çöplerin arasına atar. Lakin Jean yaşar ve bir yetimhanede büyür. Güçlü bir koku alma yeteneği olduğunu çok geçmeden fark eder. Daha sonra farklı zor işlerde çalışır en son bir parfümcünün yanında çalışmaya başlar.Parfümün nasıl yapacağını öğrendiği zaman, Jean'ın hedefi herşeyin kokusunu esir edebilmektir. 

CONVERSATION

9 yorum:

  1. Çoğu filmi izledim. Sadece Uçurtma Avcısını hem kitabı okudum, hem filmi izledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer filmlerin, kitaplarına mutlaka fırsat verip okumalısın.

      Sil
  2. İzleme ve okuma listeme ekleyeceğim muhakkak :)

    YanıtlaSil
  3. Baba, Piyanist, Çizgili Pijamalı Çocuk, Gülün Adı, Yeşil Yol, Akıl Oyunları ve Sol Ayağım beğenerek izlediğim filmlerdi. Diğerlerini izlemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer izlemediklerinizi, izlenecekler listenize ekleyin. Gerçekten izlenmesi gereken filmler :)

      Sil