Seyahat Planlaması Yapmak



Merhabalar size bugün  seyahat planlamasıyla ilgili şeylerden bahsedeceğim.Seyahat planlamalarımı her ne kadar gerçekleştirememiş olsam da,  planlama yapmayı seviyorum.Bir yere gitme hissi beni her zaman heyecanlandırmıştır. Planlama yapmak gitmek istediğim yeri görme isteğimi daha da arttırıyor.

Öncelikle planlama yaparken özgün olun.Kendi isteklerinize yoğunlaşın. Kendinize rota çizin.Bu rota üzerinden ilerleyin ki kalacağınız süre içerisinde yapmak istediğiniz her şeyi yapma imkanı bulun.Eğer rotanız şaşarsa panik yapmayın.Bazen bir şeyi yanlış hale getirmek,o şeyi daha güzel bir hale getirir.

Rotanızı belirlemek için gitmek istediğiniz yer hakkında bilgi sahibi olun. Hangi mevsim daha güzel, ulaşım olarak hangi seçenek daha kolay olur,ne yenir ne içilir bunlar gibi kısa araştırmalar yapın.Turistlik yerleri araştırın ve listesini çıkartın. Farklı sosyal medya üzerinden çekilmiş fotoğrafları inceleyin. Doğrusu çok farklı yerler keşfedebilirsiniz.

Gideceğiniz yerin otobüs,vapur veya tren saatlerini araştırın. Konaklama seçeneklerini araştırın.Size uygun olana karar verin. Otel,hostel, öğretmen evleri her bakımdan inceleyin.
Tek başınıza yapmak yerine seyahatinizi aile ve arkadaşlarınızla paylaşın. Bu seyahatinizi daha da eğlenceli kılacaktır emin olun.

1-Gideceğiniz yeri belirleyin.
2-Orada gezmek ve yapmak istediklerinizi listesini çıkartın.
3-Rotanızı belirleyin.
4-Ulaşım ve konaklama ile ilgili araştırma yapın.
5-Biletinizi alın.

Yani durmayın,yola çıkın.

CONVERSATION

3 yorum:

  1. Seyahat yapmayı çok seven birisi olarak keyifle okudum teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Aslında çok önemli bir konu ama kimse umursamıyor sonra da seyahat sırasında sıkıntı yaşıyor teşekkürler.

    YanıtlaSil