The Truman Show



Truman Burbank,gerçek olmayan bir ada da yaşamaktadır.Ailesi,arkadaşları,komşuları etrafında gördüğü herkes oyunculardan oluşmaktadır.Hayatı 24 saat boyunca 5 bin   kamerayla çekilen doğduğu günden itibaren reklam verilmeden canlı yayınlanıyordur. Dış   dünyaya ilgi duyması yapılabileceği kadar engellenmiştir. 





Lise yıllarında karşılaştığı bir kıza aşık olmuştur.Kız gerçek adının Sylvia ve bütün bunların bir düzmece olduğunu anlatmıştır ama Truman şüphelenmemiştir ta ki kızın babasını yol da görene kadar.Daha sonra tüm şüphelerini gün yüzüne çıkartmıştır.

Birazcık Bilgi;
Andrew Niccol tarafından yazılan ve Peter Weir’ın yönettiği 1998 yapımı bir filmdir.MDb puanı (8,10) olan film 71. Oscar ödüllerinde üç dalda aday gösterilmiştir."En İyi Yönetmen, En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Özgün Senaryo" fakat her üç dalda da ödülü kazanamamıştır.

Film Yorumum;
Öncelikle filmi konusunu okumadan izlediğim için ilk yarım saat çok durgun geçti benim için, ne olup bittiğini anlayamadım daha sonra kafamda bir şeyler oturmaya başladı.Filmin bazı kısımlarında 'Çıldırtınız adamı!' diye baya eğleniyorsunuz ama bir kısımda sadece üzülüyorsunuz.Düşünsenize anneniz oyuncu,eşiniz,en yakın arkadaşınız...Çok üzücü bir durum.

Filmde her gün aynı hayatı yaşayan biri var ve herkes televizyonda canlı olarak onu izleyip yorumlarda bulunuyor.Aslında bizde onun gibi her gün aynı hayatı yaşıyoruz. Biri benim gündelik hayatımı izlese ne kadar sıkılırdı tahmin bile edemezsiniz.AYNEN.

Kendinizi sorgulamaya yönelten harika bir bir film.Yani izleyip de hayatını sorgulamayan yoktur diye düşünüyorum.

                     

                                                   Filmin son son sahnesi için kesinlikle izlemeye değer!
  

                                         
     Ve son olarak sakın Truman sendromuna yakalanmayın!!



CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder