Hayvanlar İçin Yapmamız Gerekenler

                               

Evet işte yazmaya heveslendiğim bir konuyla karşınızdayım.Uzun zamandır sokak kedileriyle iç içe yaşıyorum. Onlara bakmakta level atladığımı düşündüğüm için, size  birkaç tavsiyede bulunacağım bir yazıyı yazmak istedim.


Öncelikle mama olarak eğer bir markadan ürün alacaksanız,evcil hayvanları destekleyen markaları tercih edin. İkinci bir seçenek olarak  pet shoplar da bir kilo kedi ya da köpek maması alın.Bir hayvan doyurmak yerine, daha fazla doyurmayı seçin. Mama için her zaman bütçeniz yetmeyebilir. Diğer seçenek olarak, kendi yediğiniz artan yemekleri çok az ekmekle karıştırıp mama olarak verilebilirsiniz. Ve mutlaka kapınızın önüne su koymayı unutmayın.
                                 

Kışın hayvanlara ev yapın.Ev yapın dedim diye evi yapıp kenara çekilmeyin.Mutlaka her gün onlara bakmaya gidin çünkü bazı insanlar sebepsizce zarar veriyorlar. Kontrol edin böyle bir durum meydana gelmişsen onarın ve evi başka bir yere taşıyın.
Eğer  yapamıyorsanız, bütçenizi sarsmayacak fiyatlarda kedi evleri mevcut onlara ulaşabilirsiniz.

  
                                                                                       Tıklayarak Kedi Evlerine Ulaşabilirsiniz.

Yollarda karşılaştığınız yaralı hayvanlar mutlaka yardım edin. En yakın veteriner götür ve sokak hayvanı olduğunu mutlaka belirtin. Böyle bir imkanınız yoksa Belediyenin veteriner işleri müdürlüğünden yardım alın. ulaşım imkanlarının olup olmadığını öğrenin ve bilgi alın. Ekipler gelene kadar hayvanın başından ayrılmayın, kendi hayvanınız gibi ilgilenin. Ekiplerden daha sonra bilgi almak için kesin ulaşabileceğiniz telefon numarası isteyin.
Barınak telefon numaralarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ve en önemlisi onları sevin. Onların sevilmeye o kadar ihtiyaçları var ki. Sevin tüy var bir şey olur,ısırır, tırmalar diye düşünmeden sevin. Bu hem onlara hemde size iyi gelecek emin olun.


Not:Bulduğunuz her kedi köpeği evinize götürmeyin, bir ailesi olabilir.

Evde bakmak isterseniz;

Yatak olarak size şöyle yapımı çok basit bir kaç fikir sunmak istiyorum.





Ama kesinlikle zorla yatırmaya çalışmayın, kediler nereyi rahat bulursa orada yatmayı tercih ediyorlar.

Mama konusunda her zaman aynı mamayı kullanmalarında bir problem yok diye biliyorum.Yine söylüyorum, her zaman mama verme durumunuz olmayacağı için, kendi yediğiniz yemeklerden verin.Siz yine de veterinerden bilgi alın.

Kedi kumu tepsisini kolaylıkla ulaşabileceği ve kimse görmeden kullanabileceği bir yere yerleştirin.Bazen küçük sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, kumunu kontrol etmekte fayda var.Ve size küçük bir kolaylık sunayım.


Mutlaka almanız gereken şeylerden bir tanesi de kediler için tırmalama tahtası. Eğer koltuklarınızın sağlam kalmasını istiyorsanız mutlaka almanızı tavsiye ederim.Ayrıca vazo ve çiçekleriniz kedinin giremeyeceği bir odaya koyarsanız bu sizin için daha iyi olur :)

Ve bir kaç tane oyuncak.




CONVERSATION

3 yorum:

  1. Güzel kanlı ay konunada baktım oda iyiydi sende benim tekno bloguma bak bcteknoloji.blogspot.com Bu benim tekno blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim. Bloguna mutlaka uğrayacağım

      Sil
  2. kediler genelde korunaklı yerleri seviyor köpekler ulmaşmasın diye bir kaç tane yuva yaptım hep üstünde yatmayı tercih etti :)

    YanıtlaSil