Biraz Hobi


Merhabalar. Sürekli hobi değiştiren ve asla uzun süre sürdürmediğim, hobi fikirlerimle karşınızdayım. Öncelikle ne tür bir hobi seçeceğiniz size beğlı ve 'Gerçekten yapmak istiyor muyum?' sorusuna cevap verin. Bunu başkalarıniçin değil, kendiniz için yapacaksınız.Belki de hayatınızda ilk defa tek başınıza ve başkalarını düşünmeden hareket edeceksiniz. Kendinizi göz önüne alarak seçiminizi yapın.Hobilerinizde devamlılığı sürdürürseniz daha iyi olacaktır ama size uymayan bir şeyi uzatmak yerine kısa kesmeniz daha iyi olur. İşkenceye dönüşsün istemeyiz.
Şimdi size evde yapabileceğiniz, yaparken kafanızın içindekileri boşaltmaya yönelik olan hobiler hakkında bir iki fikir vereceğim.

Koleksiyon Yapmak 
İstediğiniz her hangi bir şeyi biriktirip koleksiyon yapabilirsiniz.Örneğin; kartpostal, pul, çiçek,  yaprak, taş, plak...Bu liste uzar da uzar. Aklınıza gelebilecek her şeyden yapabilirsiniz.Bunu profesyonel olarak yapıp yapmamanız önemli değil, önemli olan kendiniz için yapmanız.Size bir şeyleri hatırlatacak eşyaları bile biriktirebilirsiniz.
Biriktirme işinde kendi üzerimde gidecek olursam benim taş, kitap ayracı, Ve her sene bana güzel bir günü hatırlatacak eşyalar biriktiriyorum.Taş koleksiyonum şu anlık çok büyük değil ama gittiğim her şehirden bulabildiğim en güzel taşı bulup büyütmeye çalışıyorum. Ayrıca kitap ayracı yapmayı ve biriktirmeyi de çok seviyorum.



Boyama Yapmak 
Dekorasyon için birebir bir olan boyama yapma hobisine bayılacaksınız.  Taş boyayarak kendi bahçenizi oluşturabilir, Bardak altlıklarını boyayabilirsiniz, saksılarınızı, elinize geçen her şeyi boyayabilirsiniz.



Örmek 
Bence hobiler arasından en rahatlatıcı olanı bu sanırım.Her şeyi örerek elde edebilirsiniz.Atkı, çanta, oyuncak, belki bir kazak (kesinlikle çok zor).Kafanızı boşaltmak için bire bir mutlaka denemelisiniz.



Dize Sanatı
Kabaca açıklamam gerekirse Bir tahta üzerine istediğiniz şekilde çivi çakıp, iplik doluyor ve mükemmel bir tablo oluşturuyorsunuz.Çok hoş tablolar oluşturabilirsiniz diye buraya eklemek istedim.



Quilling
İnce kağıt şeritlerin iğne etrafında döndürülerek şekil oluşturulan bir sanat türü.Bence aşırı sabır gerektiriyor.Ayrıca çok ince bir iş olduğunu düşündüğüm için hiç denemedim ama siz deneyebilirsiniz belki hoşunuza gidebilir.



Kendin Yap fikirleri 
Son olarak evde kendi yapabileceğiniz eşyaları hobi haline getirebilir , farklı fikirleri araştırıp onları kendi imkanlarınızla yapabilirsiniz. Bunun hakkında ayrı bir yazı ile size ilham kaynağı olacak fikirlerle geri döneceğim.


Hobi edinmek için kendinize bir fırsat tanıyın.



CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder