Hayat Boyu Öğrenme


Evet Udemy konu başlığım baya ilgi çektiği için kurslarla ilgili bir öneri yazısı daha yazayım dedim.Bu sefer internet üzerinden değil, normal gidip vaktinizi değerlendirebileceğiniz ücretsiz kurslardan bahsedeceğim. 'Öğrenmenin yaşı yoktur.' başlığı altında Milli eğitim bakanlığı tarafında açılan kurslar, insanların farklı dallarda kendi işini kurması, öğrenmek istedikleri bütün alanlarda ders vermeyi, yani insanların öğrenmeye yönelmesini  amaçlıyor.
Udemy sitesinde olduğu gibi aklınıza gelecek bir sürü kurs var ve bunu yüz yüze derslerde öğrenmeniz, devamlılığı sürdürmeniz iyi olacaktır.İstediğiniz ilginizi çeken bir kursa kaydınızı oluyorsunuz ve kurs sonunda belge alıyorsunuz. Kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle lise ve üniversite öğrencisiyseniz kendinize bir şeyler katmaya buradan başlayabilirsiniz. Ücretli kursların verebileceği her şeyi verecektir. 

Peki bu kurslara başvuru nereden yapıyoruz?

Başvurular için E-Yaygın adında bir sitemiz var. Bu site üzerinden istediğiniz kursların nerede, ne zaman yapılacağının listesini görebiliyorsunuz ve derslere ön kayıt yaptırıyorsunuz.Ayrıca gitmek istediğiniz bir kurs varsa kurs açma talebinde de bulunabiliyorsunuz.
Şimdi size uzun uzun siteyi tanıtabilirim ama gerek görmedim.Aşağıya bıraktığım linkte sitenin özelliklerinden bahseden kurs başvuruların nasıl yapılacağını,nasıl kurs açma talebinde bulunacağınıza vs. konularla ilgili resimli anlatımına bakabilirsiniz.
http://hbogm.meb.gov.tr/e-yaygin/wp-content/uploads/2017/03/ogrenci-islemleri.pdf



CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder