Yurtlar Hakkında....


Tercihlerin açıklanmasına az bir zaman kalmışken bu konuya gireyim dedim. Yurtlar hakkında, Yurt hayatı hakkında bir kaç ipucu verme zorunluluğu hissettim açıkçası benim durumuma düşmenizi istemem...Her neyse.
Yurt seçimini neye göre yapmalısınız.
Okula yakınlık ve merkeze yakınlık.Bence merkeze yakınlık daha önemli çünkü şehir dışındaki çoğu okul düz bir arazide olacağı için her türlü zor, hiç değilse merkezde olmak sizi biraz rahatlatabilir. 

Kesinlikle yeni açılmış,ilk senesi olan yurtlara gitmenizi tavsiye etmiyorum çünkü yurtlarda olması gereken düzeni 1 2 ay içinde oluşturmaları kolay değil. Ne kadar düzeni oturttuk merak etmeyin deseler de bu büyük bir yalan. Her an bir sorun çıkabilir.

Araştırdığınız yurtların asla dış görüşüne aldanmayın.Rahatlığına yurdun imkanlarına bakın.Kaç kişilik odada kalacaksınız, bazı yurtlarda mutfak oluyor ya da kantin bunları öğrenin, depozitoyu önceden konuşun (yurttan çıkış yaparken fazla para ödemeyeceğinize dair.) Oda da kalacağınız kişilerle bir sorun çıkarsa oda değişikliği olup olmayacağını ya da imza toplayıp istenmeyen kişiyi odadan çıkarma olasılığını sorun. Tamam çok katı göründüm size ama kimlerle kalacağınız belli olmaz bende uyarması. Yurtla ilgili her şeyi kafanıza oturtun.

Çok iyi tanımadığınız uzaktan tanıdıklar vardır ya sakın onlarla aynı odada kalma gibi girişimde bulunmayın. Onun sorumluluğu da size yüklenebilir.

Ayrıca KYK yurt başvurusu yapın. KYK yurtları anladığım kadarıyla özel yurtlara göre daha iyi oluyor.İlk tercihlerde size çıkmasa bile sorun değil çünkü kayıt yaptırmayan bir sürü öğrenci oluyor. KYK yurdu bütçe açısında size daha iyi gelecektir kesin ama başvuru yaptığınız yurdun yerine bakın yol ücretini hesaplayın hangisi size daha uygunsa o seçeneğe yoğunlaşın.

Eğer KYK yurdu istiyorsunuz ama ilk seçenekte çıkmadıysa (ki çokta geç açıklanır haberiniz olsun.) 2. açıklamayı bekleyecekseniz özel yurtlarla durumunuz konuşup aylık sözleşme imzalayabilirsiniz.

Diğer başlıklar apart ve ev. 
Eve çıkmanızı uzaktan tanıdığınız dahi olsa ilk sene çıkmanızı tavsiye etmiyorum.İlk sene şehri tanımanız daha önemli daha sonra mutlaka karşınıza kafa dengi eve çıkılabilecek birileri çıkıcaktır.
Aparta çıkmak diğer seçeneklere göre yurda göre daha mantıklı İlk senenizi daha rahat geçirirsiniz hiç değilse.

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder