Lütfen Anneme İyi Bak

Merhabalar,bu sefer ilk kitap yorumumla karşınızdayım.İlk olduğu için, benim için önemli ve çokça sevdiğim bir kitapla başlamak istedim. 

Bu bir aile hikayesi.Kitabımızda anne karakteri şehre giderken metroda kayboluyor.Çocuklarının evini bulması imkansız çünkü okuma yazması olmayan biri. Bu durumdan sonra çocuklarından yazar olan kızı annesiyle ilgili anılarını hatırlıyor.Bu arama çalışmalarında annesiyle ilgili bilmedikleri olayları öğreniyor. 

Uzun süre bu kitabı internet de, kitapçılarda her yerde aramıştım ama aklıma gelmeyen bir kitapçıda bulmuştum.Neden bilmiyorum bu kitabı almalıymışım gibi hissetmiştim bu yüzden çok çok severek okudum. Kitabın ismini ilk gördüğümde ''Lütfen anneme iyi bak'' bu ancak bir ayrılık cümlesi olabilir diye üzülmüştüm.Okudukça kendime olan davranışları fark etmemi sağladı.Gerçekten çok düşündürücü bir kitap, konusu zaten sizi yerden yere vurmaya yetiyor, birde üstüne empati gelince tamamen içine gireceğiniz bir kitaba dönüşüyor. 

Yazarla bir yorumda bulunmayacağım çünkü daha önce hiç kitabını okumamıştım. Bir kitabını okuyup da hakkında yorum yapmak olmaz diye düşünüyorum. Sadece bu kitap üzerinden yorum yapacağım. Kitap bir kişinin bakış açısından yazılmış ama sonralara doğru diğer karakterlere de kısada olsa yer verilmesi güzeldi. Sıkıldığım yerler olmadı sadece kitabı nasıl bitireceğini çok düşündüm. Kızın duyguları üzerinden gittiğimiz için sonunu merak ettim.

Gerçekten sevdiğim ve herkese okutmak istediğim bir kitap, bu yüzden okunacak kitaplar listenize ekleyin.Biraz bulması zor ama karşılaşırsanız mutlaka alın.

Bir kaç alıntı da yapalım;

"Anneciğim seni sonra ararım" der aramazdın. Bir köşeye oturup annenin her söylediğini dinleyecek vaktin yoktu!

Anneni MUTFAKTAN ayrı düşünmemiştin hiç. Annen MUTFAKTI, MUTFAK annen.
Bir kez olsun, annen 'mutfakta sürekli bir şeyler yapmak zorunda olmaktan' hoşlandı mı diye düşünmemiştin.

İnsan hep istediği şeyleri yapabilir mi? Bazı şeyleri sevsen de sevmesen de yapmak zorunda kalırsın.



CONVERSATION

2 yorum: